Werkwijze

Wat er aan het eerste consult vooraf gaat:

  1. Privacy
  2. Uitgebreid vraaggesprek
  3. Effect van de behandeling
  4. Nader onderzoek
  5. Doorverwijsmogelijkheden

Als er onderzoeken zijn gedaan (bloedonderzoek, urineonderzoek, ontlastingsonderzoek) stuur dan s.v.p. een kopie van de uitslag(en) mee. Je kunt deze opvragen bij je arts of specialist.

Het eerste consult

Praktijk - Bio Nature

Het eerste gesprek duurt 1 uur. Ik bespreek welke hulp je zoekt en wat je met de behandeling wilt bereiken. Daarnaast inventariseren we welke vragen je hebt over voeding en natuurlijke behandelmethoden. Ik neem je leef- en eetsituatie met je door en bekijk de ingevulde vragenlijsten. Ik beoordeel eventuele uitslagen van medisch, darmflora of nutriëntenonderzoek.

Aanvullend lichamelijk onderzoek waarop ik de buik voel. Ook maak ik gebruik van Chinese methoden zoals pols, oog en tong diagnose

Hierna stellen we een behandelplan op.

Ik bespreek daarna de praktische mogelijkheden om met voeding en natuurlijke behandelingen je gezondheid te optimaliseren. Punten die vaak aan bod komen zijn: Welke vragen heb je op dit moment op het gebied van voeding en/of natuurgeneesmiddelen?

Hoe kan ik je hierbij helpen? Waarom heb je bepaalde klachten gekregen?

Wat is de relatie tussen je klachten en je voeding en denk- en leefstijl?

Is het zinvol een aanvullende onderzoek aan te vragen? Welke voedingsmiddelen zijn wel en niet gezond voor je? Zo ja welke en waarom was is de meerwaarde hiervan?

Waar kun je gezonde voeding kopen en hoe maak je het gezond klaar?

Welke natuurgeneesmiddelen zijn goed voor jou om je fitter of beter te voelen? Ik geef advies waar je goede natuurgeneesmiddelen kunt kopen en hoe en hoelang je ze inneemt. Ik werk vooral met voeding, kruiden, homeopathie, vitamines, acupunctuur, mineralen en oliën.

Nader onderzoek: Meten is weten

Regelmatig adviseer ik om nader onderzoek te doen naar je gezondheid via bloed-, urine-, speeksel- en/of ontlastingsonderzoek. Ik werk hiervoor samen met artsen en een aantal laboratoria.

Menu