Werkwijze

Onze Werkwijze

Wat er aan het eerste consult vooraf gaat:

- Privacy
- Uitgebreid vraaggesprek
- Effect van de behandeling
- Nader onderzoek
- Doorverwijsmogelijkheden

Als er onderzoeken zijn gedaan (bloedonderzoek, urineonderzoek, ontlastingsonderzoek) stuur dan s.v.p. een kopie van de uitslag(en) mee. Je kunt deze opvragen bij je arts of specialist.

Het eerste consult

Het eerste gesprek duurt 1 uur. Ik bespreek welke hulp je zoekt en wat je met de behandeling wilt bereiken. Daarnaast inventariseren we welke vragen je hebt over voeding en natuurlijke behandelmethoden. Ik neem je leef- en eetsituatie met je door en bekijk de ingevulde vragenlijsten. Ik beoordeel eventuele uitslagen van medisch, darmflora of nutriëntenonderzoek.

Aanvullend lichamelijk onderzoek waarop ik de buik voel. Ook maak ik gebruik van Chinese methoden zoals pols, oog en tong diagnose

Hierna stellen we een behandelplan op.

Ik bespreek daarna de praktische mogelijkheden om met voeding en natuurlijke behandelingen je gezondheid te optimaliseren. Punten die vaak aan bod komen zijn: Welke vragen heb je op dit moment op het gebied van voeding en/of natuurgeneesmiddelen?

Hoe kan ik je hierbij helpen? Waarom heb je bepaalde klachten gekregen?

Wat is de relatie tussen je klachten en je voeding en denk- en leefstijl?

Is het zinvol een aanvullende onderzoek aan te vragen? Welke voedingsmiddelen zijn wel en niet gezond voor je? Zo ja welke en waarom was is de meerwaarde hiervan?

Waar kun je gezonde voeding kopen en hoe maak je het gezond klaar?

Welke natuurgeneesmiddelen zijn goed voor jou om je fitter of beter te voelen? Ik geef advies waar je goede natuurgeneesmiddelen kunt kopen en hoe en hoelang je ze inneemt. Ik werk vooral met voeding, kruiden, homeopathie, vitamines, acupunctuur, mineralen en oliën.

Effect van de behandeling

Het effect van de behandeling is afhankelijk van de inspanningen van beide partijen: ik als hulpverlener en jij als cliënt. Als natuurgeneeskundige doe ik mijn uiterste best je zo goed mogelijk te adviseren. Ik investeer daarom veel tijd en geld aan bijscholingen en overleg met collega-diëtisten en andere hulpverleners en artsen in de gezondheidszorg. In overleg met de client rapporteer ik naar de huisarts. Jij als cliënt bevordert het effect van de behandeling door: Mij zo volledig mogelijk te informeren over je gezondheid en wensen; Thuis zelf met de gegeven adviezen aan de slag te gaan; Terug te melden wat je ervaringen met het uitvoeren van de adviezen zijn; Hierbij aan te geven waar je eventueel tegen aan liep; Te melden welke effecten de gevolgde adviezen hebben op je gezondheid en leven. Tip : Houd je arts op de hoogte van je ervaringen met de behandeling.

Geef hem of haar bijvoorbeeld een kopie van de adviezen en eventuele uitslagen van onderzoeken. Je kunt daarnaast mondeling of schriftelijk verslag uitbrengen van je ervaringen en vorderingen. Zo weet je arts waar je mee bezig bent en geef je een grotere bekendheid aan natuurlijke manieren van behandelen. Hier doen later weer andere (mede)patiënten hun voordeel mee.

Nader onderzoek: Meten is weten

Regelmatig adviseer ik om nader onderzoek te doen naar je gezondheid via bloed-, urine-, speeksel- en/of ontlastingsonderzoek. Ik werk hiervoor samen met artsen en een aantal laboratoria.

Contact

Telefoon 06 41 42 91 29
E-mail info@bio-nature.nl
Bio-Nature Hella Masereeuw
© Copyright 2007- 2010